ŘÍJEN 2016

od ledna 2017 náš mediální zpravodaj končí. Chcete-li od nás i nadále dostávat novinky z Drážďan, Saska a Německa, přihlaste se prosím na www.drazdany.info/telegram.

Máte-li zájem o zprostředkování volných vstupenek na jakoukoliv akci v Drážďanech či Sasku, dejte nám vědět. Rádi Vám pomůžeme.

Příští »Drážďanské café« pro česká média se koná v pátek 14.10.2016 klasicky v kavárně Borowski. Podrobnosti najdete na adrese www.ddin.cz/presse/cafe. Prosíme o předchozí přihlášení.

Fotografie v tiskové kvalitě k níže uvedeným textům si můžete stáhnout na https://goo.gl/photos/Bt3PFN3eXeYSbgJN6.

Susanne Arens a Pavla Kopecká

Agentura pro mezinárodní marketing • Agentur für internationales Marketing • Susanne Arens • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. • mobil +49 172 2876891 • telefon +49 351 88961071 • St. Petersburger Str. 28/312 | D-01069 Dresden | www.susanne-gertoberens.de (DE) | www.drazdany.info (CZ) | www.facebook.com/drazdany.net | www.facebook.com/drazdany.nakupy | www.twitter.com/drazdany

DRÁŽĎANY: Vánoční trh Striezelmarkt od 26.11. | Dalších 11 vánočních trhů v Drážďanech | Štolová slavnost 3. prosince 2016 | Vánoční brožura v češtině

Nejstarší německý vánoční trh drážďanský Striezelmarkt (24.11.-24.12.2016) má letos 582 let. Jednu z hlavních atrakcí a oblíbený fotomotiv vánočního trhu představuje 14,61 m vysoká krušnohorská stupňová pyramida. Štrýcl (německy Striezel), adventní pečivo a předchůdce dnešní pravé drážďanské štoly »Dresdner Christstollen«, dal trhu jeho jméno již v pozdním středověku.

LETIŠTĚ DRÁŽĎANY: ledové kluziště »Airport on Ice« | 30.10.–27.11.2016

Letiště Drážďany © Foto: Michael Weimer, Mitteldeutsche Flughafen AG

Již od 30. října 2016 se přátelé ledního bruslení mohou na drážďanském letišti vrhnout do víru zimních radovánek. Každý den, do 27. listopadu 2016, na ně bude v západním křídle letištní budovy čekat 200 metrů čtverečních velké kluziště. Od pondělí do pátku bude otevřeno od 14 do 20 hodin, o víkendech a svátcích od 10 do 20 hodin. Děti a studenti do 16 let platí 4 eura vstupné, dospělí 5,50 eur.

*** Připomenutí a nové informace *** DRÁŽĎANY: Výročí znovusjednocení Německa a prodejní neděle | 01.–03.10.2016

O prvním říjnovém víkendu se v Drážďanech uskuteční oslava dne německého znovusjednocení. Německé znovusjednocení (německy Wiedervereinigung) byl proces připojení Německé demokratické republiky a Západního Berlína ke Spolkové republice Německo završený 3. října 1990. Během třídenní slavnosti se očekává 750 tisíc návštěvníků.

V centru města se koná 02.10.2016 prodejní neděle (12-18 h).