ZÁŘÍ 2016

zářijové náměty na výlet do Saska a Drážďan jsou tady. Máte-li zájem o zprostředkování volných vstupenek na jakoukoliv akci v Drážďanech či Sasku, dejte nám vědět. Rádi Vám pomůžeme.

Příští »Drážďanské café« pro česká média se koná v pátek 9.9.2016 klasicky v kavárně Borowski. Podrobnosti najdete na adrese www.ddin.cz/presse/cafe. Prosíme o předchozí přihlášení.

Fotografie v tiskové kvalitě k níže uvedeným textům si můžete stáhnout na https://goo.gl/photos/bBQgvLtYLX2UmU9T7.

Susanne Arens a Pavla Kopecká

Agentura pro mezinárodní marketing • Agentur für internationales Marketing • Susanne Arens • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. • mobil +49 172 2876891 • telefon +49 351 88961071 • St. Petersburger Str. 28/312 | D-01069 Dresden | www.susanne-gertoberens.de (DE) | www.drazdany.info (CZ) | www.facebook.com/drazdany.net | www.facebook.com/drazdany.nakupy | www.twitter.com/drazdany

LÖSSNITZGRUNGBAHN: Slavnosti s přehlídkou úzkokolejných vlakových souprav | 17.–18.09.2016

Dne 17. a 18. září 2016 se konají slavnosti úzkokolejky Lößnitzgrundbahn, a to jako každoročně v jejích stanicích Radebeul, Moritzburg a Radeburg. Oba dny se uskuteční 11 zpátečních jízd historických parních vlaků nejen z Lößnitzgrundbahn, ale na 17 km dlouhé trati bude k vidění i vlaková souprava saské královské železnice a německých říšských drah. Moritzburg pořádá tento víkend velké nádražní slavnosti se stany, divadelními představeními a programem pro děti. V Radebeulu je otevřeno muzeum úzkokolejky, na nádraží bude jezdit historická drezína. V sobotu večer se koná v Radebeulu noční fotopřehlídka vlakových souprav se světelnými efekty.

DOPRAVNÍ MUZEUM: 50 umělecky ztvárněných kapot trabantů a volkswagenů | 16.09.2016 – 08.01.2017

©

Dopravní muzeum v Drážďanech zahájí 16. září výstavu „Německo pod kapotu“ „Deutschland unter die Haube“. Výstava se zabývá tématem německého znovusjednocení a to prostřednictvím nejmilejšího "dítěte" Němců, auta. Na 50 umělkyň a umělců, i s českým zastoupením, přepracovalo pro tento hranice překračující projekt na 50 automobilových kapot z rozděleného Německa, které jim posloužily jako plátno. Umělci ze Západu přepracovali kapoty trabantů z NDR. Východoněmečtí umělci zase kapoty VW Golf II, který byl nejčastějším "lidovým vozem" v NSR, jako podklad pro svá díla na téma znovusjednocení.

RADEBEUL U DRÁŽĎAN: Slavnosti vína a podzimu | 23.–25.09.2016

Od 23. do 25. září 2016 se na historické romantické návsi v Radebeulu-Altkötzschenbroda, přímo před branami Drážďan, koná již 26. ročník Slavností vína a podzimu. A již 21 let obohacuje zdejší slavnost i Mezinárodní festival kočovných divadel. Návštěvníci si mohou užít tři dny plné saského vína, mezinárodního divadla a hudby z celého světa. Tento rok hraje 11 z celkových 15 divadel představení beze slov. Proto jsou scény srozumitelné i pro zahraniční hosty.

DRÁŽĎANY: Výročí znovusjednocení Německa a prodejní neděle | 01.–03.10.2016

O prvním říjnovém víkendu se v Drážďanech uskuteční oslava dne německého znovusjednocení. Německé znovusjednocení (německy Wiedervereinigung) byl proces připojení Německé demokratické republiky a Západního Berlína ke Spolkové republice Německo završený 3. října 1990. Během třídenní slavnosti se očekává 750 tisíc návštěvníků.

V centru města se koná 02.10.2016 prodejní neděle (12-18 h).

REZIDENČNÍ ZÁMEK: zvýhodněné vstupné do drážďanské Zelené klenby v roce 2016

Před deseti lety, 15. září 2006, se přestěhovala Historická Zelená klenba zpět do svých původních prostor v drážďanském Rezidenčním zámku. Do této proslulé drážďanské poklady proudí ročně okolo 300 000 návštěvníků. Rezidenční zámek byl za druhé světové války téměř zničen a zrekonstruován mohl být až po revoluci. V tomto jubilejním roce lze Historickou Zelenou klenbu i Novou Zelenou klenbu navštívit na jednu kombinovanou vstupenku za zvýhodněnou cenu 15 eur. Nabídka platí v pátek, kdy je prodloužena otevírací doba do 20 h (dříve 18 h). V pátek mezi 18–20 h je možný vstup i bez předešlého přihlášení.

*PřipoMenutí a přehledný program*

DRÁŽĎANY: muzejní noc letos až v září | 17.09.2016

Drážďanská muzejní noc: s jednou vstupenkou máte zajištěn vstup do všech zapojených muzeí, z nichž většina pro tuto příležitost připravuje i atraktivní doplňkový program.

Drážďanská muzejní noc se letos koná poprvé v září, a sice v sobotu 17.09.2016, což je téměř o dva měsíce později než v minulých letech. Kolem padesátky muzeí otevře své brány a přichystá pro návštěvníky noční show. Otevřou se i běžně nepřístupné depozitáře a mimořádné prohlídky dají nahlédnout do tajů drážďanských muzejních pokladů. A na co se letos můžeme zvlášť těšit?