ČERVENEC 2016

červencové náměty na výlet do Saska a Drážďan jsou tady. Máte-li zájem o zprostředkování volných vstupenek na jakoukoliv akci v Drážďanech či Sasku, dejte nám vědět. Rádi Vám pomůžeme. Příští »Drážďanské café« pro česká média se koná v pátek 8.7.2016 klasicky v kavárně Borowski. Podrobnosti najdete na adrese www.ddin.cz/presse/cafe. Prosíme o předchozí přihlášení.

Fotografie v tiskové kvalitě k níže uvedeným textům si můžete stáhnout na https://goo.gl/photos/nYrZpZ2JLZPwk2wE8.

Susanne Arens a Pavla Kopecká

Agentura pro mezinárodní marketing • Agentur für internationales Marketing • Susanne Arens • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. • mobil +49 172 2876891 • telefon +49 351 88961071 • St. Petersburger Str. 28/312 | D-01069 Dresden | www.susanne-gertoberens.de (DE) | www.drazdany.info (CZ) | www.facebook.com/drazdany.net | www.facebook.com/drazdany.nakupy | www.twitter.com/drazdany

SASKÉ ŠVÝCARSKO: 19. slavnosti v údolí řeky Křinice a jízdy historických tramvají | 30.–31.07.2016

Křinická historická tramvaj Kirnitzschtalbahn v Saském Švýcarsku © OVPS.de

Poslední červencový víkend 30.–31.7.2016 se koná již 19. ročník Křinických slavností (Kirnitzschtalfest). Křinické údolí v Saském Švýcarsku mezi městem Bad Schandau a 18 kilometrů vzdáleným Ottendorfem očekává tisíce návštěvníků. Hudební a zábavní program pro rodiny s dětmi doplní výjezdy historických vozů Křinické tramvaje (Kirnitschtalbahn) po 118 let staré trati mezi městem Bad Schandau a Lichtenhainským vodopádem (Lichtenhainer Wasserfall).

ZÁMEK AUGUSTUSBURG: Interaktivní výstava »UMĚNÍ JSI TY!« | do 08.01.2017

Do 8. ledna 2017 můžete na zámku Augustusburg spatřit nové obrazy unikátní interaktivní výstavy UMĚNÍ JSI TY! © www.schloesserland-sachsen.de

„UMĚNÍ JSI TY! – fascinující interaktivní iluze z Číny“ opět na zámku Augustusburg. Až do 8. ledna 2017 představuje třetí ročník 25 nových obrázků malovaných 3D technikou v Číně přímo pro Sasko. Světoběžníci, milovníci přírody a dobrodružství, pozor! Nic není nemožné: obejmout delfína, zkrotit hada, políbit nahou krásku.

KRUŠNÉ HORY NA KOLE: Přeshraniční cyklistické trasy po hřebenech Krušných hor

Na destičkách naleznete tipy na výlety

Krušnohorský cyklistický region "Radregion Erzgebirge" je přeshraničním rájem pro cyklisty. Spojením dvou dálkových hřebenových tras, 250 km na saské a 170 km na české straně, vznikla rozsáhlá cyklistická síť o celkové délce 600 km. Hřebenové cyklostezky na české a saské straně spojuje nyní dvanáct přeshraničních cyklistických tras. Na saské straně je podrobně vyznačeno a rovněž v češtině popsáno dvacet atraktivních okruhů.

BAD SCHANDAU: Dětský "plší" průvodce Střediskem NP Saské Švýcarsko nově i v češtině

Plch zahradní je maskotem Střediska národního parku v Bad Schandau. A nyní se stal i průvodcem výstavou. V bohatě ilustrované publikaci doprovází rodiny s dětmi po celé budově také v češtině. Na sedmdesáti stránkách je spousta otázek, podnětů, úkolů a dětem srozumitelných vysvětlení pro celkem 31 expozic stálé výstavy o divoké přírodě Saského Švýcarska. Každé expozici je věnována dvoustránka, jedna strana je určena pro dospělé, druhá pro děti.