ČERVEN 2016

červnové náměty na výlet do Saska a Drážďan jsou tady. Máte-li zájem o zprostředkování volných vstupenek na jakoukoliv akci v Drážďanech či Sasku, dejte nám vědět. Rádi Vám pomůžeme. Příští »Drážďanské café« pro česká média se koná v pátek 10.6.2016 klasicky v kavárně Borowski. Podrobnosti najdete na adrese www.ddin.cz/presse/cafe. Prosíme o předchozí přihlášení.

Fotografie v tiskové kvalitě k níže uvedeným textům si můžete stáhnout na https://goo.gl/photos/7kDRw4be13H8uAgC7.

Susanne Arens a Pavla Kopecká

Agentura pro mezinárodní marketing • Agentur für internationales Marketing • Susanne Arens • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. • mobil +49 172 2876891 • telefon +49 351 88961071 • St. Petersburger Str. 28/312 | D-01069 Dresden | www.susanne-gertoberens.de (DE) | www.drazdany.info (CZ) | www.facebook.com/drazdany.net | www.facebook.com/drazdany.nakupy | www.twitter.com/drazdany

VÝSTAVIŠTĚ DRÁŽĎANY: Sraz amerických automobilů »US Car Convention« | 08.–10.07.2016

Výstaviště v Drážďanech otevře v červenci přehlídku automobilů, pick-upů, nákladních aut a motorek v americkém stylu US CAR CONVENTION. © USCC, Lichtbildmanie

Od 8. do 10. července 2016 se na drážďanském výstavišti koná již šestý sraz amerických vozidel »US CAR CONVENTION«. Během uplynulých ročníků se akce rapidně rozrostla, takže se letos očekává kolem 15 000 návštěvníků a 1 200 automobilů, trucků, autobusů a motocyklů americké provenience. V benzínem prosyceném vzduchu, s živou hudbou a americkým jídlem najdou milovníci a fanoušci amerických automobilů na této obrovské ploše nečekané poklady. Všechny původní americké značky, modelové roky a typy jsou během US CAR CONVENTION povoleny a vítány. Majitelé těchto vozidel jsou zváni se svým vozem přímo do areálu festivalu a dostanou dokonce levnější vstupné. Všichni ostatní návštěvníci mohou využít parkoviště přiléhající k areálu akce u drážďanského výstaviště.

MUZEUM HODIN GLASHÜTTE: 130 let výroby námořních chronometrů v Sasku - mimořádná výstava | 17.06.–20.11.2016

Námořní chronometr od Paula Stübnera  © Stiftung Deutsches Uhrenmuseum Glashütte, René Gaens

Nová mimořádná výstava v muzeu hodin v saském městečku Glashütte se věnuje různým provedením a technickému vývoji námořních chronometrů během uplynulých 130 let, zejména úspěchům slavných tvůrců hodinových chronometrů jako byli Fridolin a Paul Stübner, Gustav Gerstenberger nebo Herbert Weydig.

V SASKU DO UČENÍ: Infoburza vzdělávacích příležitostí v saských podnicích | 18.06.2016, Centrum Galerie Drážďany

Vzdělávání v Sasku © Handwerkskammer Dresden / Werbeagentur Haas

Každý, kdo by chtěl nastoupit do učení v Sasku a vyučit se řemeslu, může 18. června 2016  získat informace z první ruky na infoburze pořádané drážďanskou Řemeslnickou komorou (Handwerkskammer Dresden)  v  nákupní pasáži Centrum Galerie na ulici Prager Strasse v Drážďanech. Uprostřed obchodního centra si mládež může v tento den vyzkoušet nejrůznější řemesla, poznat významné saské podniky a dozvědět se podrobnosti o duálním vzdělávání v Německu (tzv. Ausbildung). Na místě bude celý den tlumočník, který pomůže s dorozuměním.

ZÁMEK MORITZBURG: mimořádná výstava »Báječné bytosti« | 22.06.–16.10.2016

S letním slunovratem začíná na zámku Moritzburg výstava s pohádkovými figurkami, v nichž by možná našla zalíbení i Popelka. Tyto »Báječné bytosti« (německy »Fabelhafte Wesen«) jsou tento rok letní alternativou k zimní výstavě o Popelce, která bude k vidění na zámku Moritzburg znovu až od 12. listopadu 2016.

ZÁMEK WEESENSTEIN: Nová výstava o diplomatických a státních darech | 12.05.–03.10.2016