únor / BŘEZEN 2016

těšíme se s Vámi na setkání v Drážďanech. Máte-li zájem o zprostředkování volných vstupenek na jakoukoliv akci v Drážďanech či Sasku, dejte nám vědět. Rádi Vám pomůžeme. Příští »Drážďanské café« pro česká média se koná v pátek 11.3.2016 klasicky v kavárně Borowski. Podrobnosti najdete na adrese www.ddin.cz/presse/cafe. Prosíme o předchozí přihlášení.

Fotografie v tiskové kvalitě k níže uvedeným textům si můžete stáhnout ZDE.

Susanne Gertoberens a Pavla Kopecká

Susanne Gertoberens • Agentura pro mezinárodní marketing • Agentur für internationales Marketing • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. • mobil +49 172 2876891 • telefon +49 351 88961071 • St. Petersburger Str. 28/312 | D-01069 Dresden | www.susanne-gertoberens.de (DE) | www.drazdany.info (CZ) | www.facebook.com/drazdany.net | www.facebook.com/drazdany.nakupy | www.twitter.com/drazdany

STAŘÍ MISTŘI: Znovuotevření drážďanské obrazárny | od 26.02.2016

Obrazárna Staří mistři prochází rekonstrukcí | foto © Frank Exß

Restaurování východního křídla obrazárny Starých mistrů v Drážďanech je dokončeno. Od 26. února 2016 je nově zrekonstruovaná část budovy opět otevřena pro veřejnost. Nyní začíná druhá fáze oprav v křídle západním. Po skončení druhé světové války byly všechny obrazy převezeny do Ruska a v polovině padesátých let opět vráceny.

LETIŠTĚ DRÁŽĎANY: nový letní letový řád 2016 | novinkou Amsterdam, Malaga a Paphos

Letiště Drážďany a Leipzig/Halle prezentují svůj letový řád společně. Nabídky se doplňují a cestující tak mohou svou cestu plánovat velmi flexibilně. © Mitteldeutsche Flughafen AG

Letiště Leipzig/Halle a Dresden International představují novinky letošního letového řádu. Z obou letišť nabízí renomované letecké společnosti a cestovní kanceláře lety do více než 40 destinací, mezi nimiž jsou města i atraktivní prázdninové cíle. Novými destinacemi z Drážďan jsou Amsterdam, Malaga a Paphos. Prázdninové letecké společnosti Condor a Germania umístí na letištích v Lipsku/Halle a Drážďanech další letadla a tím zde rozšíří svou nabídku.

VÝSTAVIŠTĚ DRÁŽĎANY: Dva veletrhy o sportu a zdraví »abenteuer outdoor« a »aktiv+vital« | 04.–06.03.2016

Na veletrhu »abenteuer outdoor« na drážďanském výstavišti si návštěvníci mohou vybrané volnočasové aktivity na místě vyzkoušet  © MESSE DRESDEN

První víkend v březnu se v Drážďanech konají hned dva veletrhy na jednom místě: veletrh sportovních potřeb a volnočasových aktivit "abenteuer outdoor" a veletrh zdraví a životního stylu "aktiv+vital". Oba veletrhy je možné navštívit za jedno společné vstupné. "Abenteur outdoor" je rozprostřen na ploše cca 5 300 m2, "aktiv+vital" se 175 vystavovately na 10 000 m2. Na začátku sezóny prezentuje 45 vystavovatelů outdoor-veletrhu produkty a služby k tématu pěší turistiky, horolezectví, cestování, cyklistiky, běhání a volnočasových a vodních sportů. Zájemci se mohou informovat, testovat, porovnávat, zkoušet nebo nakoupit.