červenec 2015

fotografie v tiskové kvalitě k níže uvedeným textům si můžete stáhnout jako zazipovaný soubor (cca 75,4 MB) na href="http://de24.cz/pdf/2015-06-22_drazdansky-zpravodaj-cervenec.zip. Ještě lepší rozlišení Vám s radostí pošleme mailem. | Příští »Drážďanské café« pro česká média se koná v pátek 10.07.2015 klasicky v kavárně Borowski. Podrobnosti najdete na adrese www.ddin.cz/presse/cafe. Prosíme o předchozí přihlášení. | Máte-li zájem o zprostředkování volných vstupenek na jakoukoliv akci v Drážďanech či Sasku, dejte nám vědět. Rádi Vám pomůžeme.

Susanne Gertoberens a Pavla Kopecká

Susanne Gertoberens • Agentura pro mezinárodní komunikaci • Agentur für internationale Kommunikation • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. • mobil +49 172 2876891 • telefon +49 351 88961071 • St. Petersburger Str. 28/312 | D-01069 Dresden | www.susanne-gertoberens.de (DE) | www.drazdany.info (CZ) | www.facebook.com/drazdany.net | www.facebook.com/drazdany.nakupy | www.twitter.com/drazdany

ZÁMEK PILLNITZ: výstava »Falešná květina« v Uměleckoprůmyslovém muzeu | 27.06 – 13.09.2015

Uměleckoprůmyslové muzeum v zámku Pillnitz | foto SKD © Hermann August Weizenegger

Uměleckoprůmyslové muzeum zámku Pillnitz připravilo německo-anglickou výstavu "Die Falsche Blume". Výstava je zaměřená na tradici výroby umělých květin v Sasku. A nezůstane pouze u květin a květů.

DOPRAVNÍ MUZEUM: nová stálá výstava »Přednost v jízdě« | od 11.07.2015

Dopravní muzeum © Verkehrsmuseum Dresden

Muzeum dopravy Drážďany otvírá 11. července novou trvalou expozici, nazvanou „Přednost v jízdě“, neboli »Vorfahrt«. Již při otevření výstavy nabízí muzeum návštěvníkům český audioguide.

DRÁŽĎANY: Letní muzejní noc | 11.07.2015

Drážďanská muzejní noc: s jednou vstupenkou máte zajištěn vstup do všech zapojených muzeí, z nichž většina pro tuto příležitost připravuje i atraktivní doplňkový program.

V sobotu 11. července 2015 opět proběhne vrchol letní sezóny v Drážďanech: Letní muzejní noc. Skoro 50 muzeí otevře své brány a představí se tímto neobvyklým způsobem. Otevřou se i běžně nepřístupné depozitáře a mimořádné prohlídky dají nahlédnout do tajů drážďanských muzejních pokladů.

VÝSTAVA V JÄGERHOFU: Sto let dřevořezbářské firmy »Wendt & Kühn« | výstava prodloužena do 10.1.2016

Vše začalo tím, že obě zakladatelky firmy, Margerete Wendt a Margarete Kühn, navštěvovaly od roku 1907 první dámskou třídu Královské saské umělecko-průmyslové školy v Drážďanech © Staatliche Kunstsammlungen Dresden, Martin Förster

Dřevěné figurky firmy Wendt & Kühn jsou vřele milovány a horlivě žádány nejen v Sasku. Muzicírující andělíčkové s jedenácti puntíky na křídlech, dítka s květinami nebo sběrači lesních plodů z dílny v krušnohorském Grünhainichenu jsou po celém světě žádaným sběratelským artiklem. K letošnímu stému výročí založení firmy Wendt & Kühn jsou v Saském národopisném muzeu Jägerhof prezentovány dějiny jejího vzniku.

ZÁMEK WEESENSTEIN: Dům & zahrada Vašich snů | 03.– 05.07.2015