Mediální zpravodaj – DrážďaNY A OKOLÍ
LEDEN 2015

přinášíme Vám první letošní vydání drážďanského zpravodaje. | Fotografie v tiskové kvalitě k níže uvedeným textům si můžete stáhnout jako zazipovaný soubor (cca 13,5 MB) na href="http://de24.cz/pdf/2015-01-05_Drazdansky-zpravodaj-leden.zip. Ještě lepší rozlišení Vám s radostí pošleme mailem. | Příští »Drážďanské café« pro česká média se koná v pátek 09.01.2015 klasicky v kavárně Borowski. Podrobnosti najdete na adrese www.ddin.cz/presse/cafe. Prosíme o předchozí přihlášení. | Máte-li zájem o zprostředkování volných vstupenek na jakoukoliv akci v Drážďanech či Sasku, dejte nám vědět. Rádi Vám pomůžeme.

Susanne Gertoberens • Agentura pro mezinárodní komunikaci • Agentur für internationale Kommunikation • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. • mobil +49 172 2876891 • telefon +49 351 88961071 • St. Petersburger Str. 28/312 | D-01069 Dresden | www.susanne-gertoberens.de (DE) | www.drazdany.info (CZ) | www.facebook.com/drazdany.netwww.facebook.com/drazdany.nakupy | www.twitter.com/drazdany

VÝSTAVIŠTĚ DRÁŽĎANY: Veletrh o trendech v bydlení, designu a životním stylu »room+style« | 09.-11.01.2015

Veletrh »room+style« na drážďanském výstavišti představí trendy v bydlení a interiérovém designu © MESSE DRESDEN

Již pět let se room+style těší pověsti výjimečné prodejní výstavy, která přináší inspiraci v oblasti bydlení a interiérových doplňků, stylu, estetiky a umění. Kombinace veletrhů „room+style“, „fashion+style“, uměleckého veletrhu „Künstlermesse Dresden“ a „staged“ vytváří ojedinělý charakter ve výstavních prostorách Výstaviště Drážďany. Návštěvníci si mohou díky exkluzivnímu prostředí a experimentálnímu uspořádání výstavních prostor vychutnat jedinečnou atmosféru ve spíše neobvyklé otevírací době až do pozdního večera.

BRUSLENÍ V DRÁŽĎANECH: Zimní radovánky na náměstí Altmarkt | 16.01.–01.03.2015

Bruslení na Altmarktu je možné spojit i s příjemným gastronomickým zážitkem © Bergmann eventgastronomie

Ani ne měsíc po skončení vánočního trhu Štrýclmarkt se na drážďanském náměstí Altmarkt objeví další příležitost k posezení u svařeného vína a k dalším zimním radovánkám. Od pátku 16. ledna do neděle 01. března 2015 tu vyroste bruslařská dráha a bobová skluzavka, lední dráha na metanou, větrný mlýn a dřevěné sruby. Vedle sportovního vyžití nabízí radovánky na náměstí Altmarkt i příjemný gastronomický zážitek u různých stánků s občerstvením či v dřevěných srubech. Do zábavního areálu na Altmarktu je vstup zdarma.

Asisi Panometer: Výstava „DRÁŽĎANY 1945“ | 24.01.-31.05.2015

Monumentální panorama Drážďan zničených v únoru roku 1945 vystavuje berlínský umělec Yadegar Asisi v Asisiho Panometru | foto © asisi

Prostory kruhové budovy starého plynojemu v drážďanské městské čtvrti Reick jsou využívány pro neobvyklé panoramatické podívané. Nové monumentální 360° panorama „DRÁŽĎANY 1945“ berlínského umělce Yadegara Asisiho zachycuje Drážďany zničené bombardováním v únoru 1945. Panoramatický pohled, který se otevírá z 15 metrů vysoké vyhlídkové terasy nabízí v měřítku 1:1 pohled na rozsah zdrcujícího bombardování města před 70 lety.

*PŘIPOMÍNKA*

DRÁŽĎANY: Významné akce roku 2015

Drážďany v roce 2015 nabídnou mnoho zajímavých akcí, oslav a festivalů © Dresden Marketing, Sylvio Dittrich

Drážďany nabídnou v roce 2015 spoustu zajímavých, zábavných i inspirativních akcí. Ty nejsou určeny jen pro místní, či německy mluvící návštěvníky. Zde najdete přehled zajímavých a důležitých akcí v Drážďanech plánovaných na rok 2015.