informace pro cestovní kanceláře a autobusové dopravce – Advent v DrážďaNech

Drážďany navštíví každý rok kolem deseti miliónů turistů. Více než jedna desetina z nich přijede autobusem. K tomuto tématu jsme pro Vás shromáždili soubor praktických informací o vánočních trzích v Drážďanech s návodem, kde a jak nejlépe zaparkovat autobus v centru města a kde pohodlně vyzvednout cestující. Aktuální informace o parkování autobusů najdete na www.drazdany.info/parkovani-autobusu. Máte-li jakékoliv další otázky týkající se Drážďan a Saska, neváhejte nás kontaktovat.

Najdete nás také na drazdany.info a na sociálních sítích Twitter a Facebook.

Pěkný den Vám z Drážďan přeje
Susanne Gertoberens

Susanne Gertoberens • Agentura pro mezinárodní komunikaci • Agentur für internationale Kommunikation • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. • mobil +49 172 2876891 • telefon +49 351 88961071 • St. Petersburger Str. 28/312 | D-01069 Dresden | www.susanne-gertoberens.de (DE) | www.drazdany.info (CZ) | www.facebook.com/drazdany.netwww.facebook.com/drazdany.nakupy | www.twitter.com/drazdany

DRÁŽĎANY: Parkování autobusů během vánočních trhů

Značky ukazující směr zastávky pro výstup a nástup návštěvníků Striezelmarktu.

V době adventu přijíždí do Drážďan kolem 150 zájezdových autobusů denně. V bezprostřední blízkosti vánočního trhu Štrýclmarkt zřídilo město Drážďany autobusové zastávky sloužící pro výstup a nástup cestujících. Navíc je odtud speciálně vyznačena cesta k záchytným autobusovým parkovištím, které se nachází poblíž centra.

| AKTUÁLNÍ VERZE PLÁNKU BUDE K DISPOZICI V PRŮBĚHU LISTOPADU 2018 (není však počítáno s většími změnami oproti stavu v roce 2017).

Vánoční brožura ke stažení v češtině

Českou verzi německé brožury si můžete stáhnout níže v tomto příspěvku

Česká verze oblíbené drážďanské brožury s vánočními akcemi pro rok 2014 ve formátu PDF je již dostupná ke stažení, tištěná verze se očekává koncem listopadu, tedy včas na slavnostní zahájení 580. Štýclmarktu. Úplný obsah brožury v českém překladu máte k dispozici i v tomto příspěvku.

ADVENT V DRÁŽĎANECH 2014: Vánoční trh »Štrýclmarkt« slaví 580. výročí | slavnostní zahájení 27.11.2014

Vánoční trh Štrýclmarkt (c) Landeshauptstadt Dresden, Sylvio Dittrich

Kdo má rád Vánoce, musí milovat i Drážďany. Rozmanitá dvanáctka drážďanských vánočních trhů nabízí kromě vánoční klasiky i jeden trh středověký, ale vůbec ne ukrutný, zato nad očekávání útulný. Další pak třeba zase zábavu ve stylu »après ski« tedy jako na horské chatě večer po lyžovačce. Vánoční míle vede od hlavního nádraží ulicí Prager Strasse k náměstí Altmarkt. Odtud pak kolem barokního kostela Frauenkirche na Neumarktu, po mostě přes Labe, do neustadtské ulice Hauptstrasse na vánoční trh »Neustädter Advent« v přepychové barokní čtvrti Innere Neustadt.

Drážďany nabídnou v roce 2014 dvanáct vánočních trhů | od 26. listopadu 2014

Drážďanský vánoční trh Štrýclmarkt © Sylvio Dittrich, LHD

Hned dvanáct rozmanitých drážďanských vánočních trhů nabízí kromě vánoční klasiky i jeden trh středověký či trh se zábavou ve stylu »après ski« tedy jako na horské chatě večer po lyžovačce. Ve čtvrti Neustadt na pravém břehu Labe pak najdete barokní vánoční trh Augustusmarkt či malebný trh u klubu Scheune.

Naším cílem je zasílat informace pouze cestovním kancelářím a autobusovým dopravcům, kteří o ně mají skutečně zájem. Budeme rádi, pokud jej tedy například doporučíte svým kolegyním, kolegům či spolupracovníkům, kteří se zabývají turistikou a cestováním a kteří o naše informace stojí.

Naopak v případě, že se o Sasko a Drážďany zajímáte, můžete nás kdykoliv kontaktovat. Kontaktní údaje najdete v úvodu tohoto e-mailu.