Mediální zpravodaj – DrážďaNSKÝ ADVENT (I.)
ZAHÁJENÍ VÁNOČNÍ sezóny 2014

Dobrý den, neseme Vám noviny, tentokrát v předstihu. Vánoční FOTOGRAFIE v tiskové kvalitě najdete v samostatném článku (některé fotografie máme k dispozici ve vynikající tiskové kvalitě, ty Vám s radostí pošleme mailem). | Příští »Drážďanské café« pro česká média se koná v pátek 14.11.2014 klasicky v kavárně Borowski. Podrobnosti najdete na adrese www.ddin.cz/presse/cafe. Prosíme o předchozí přihlášení. | Máte-li zájem o zprostředkování volných vstupenek na jakoukoliv akci v Drážďanech či Sasku, dejte nám vědět. Rádi Vám pomůžeme.

Najdete nás také na drazdany.info a na sociálních sítích Twitter a Facebook.

Těšíme se na shledanou v adventních Drážďanech!

Susanne Gertoberens • Agentura pro mezinárodní komunikaci • Agentur für internationale Kommunikation • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. • mobil +49 172 2876891 • telefon +49 351 88961071 • St. Petersburger Str. 28/312 | D-01069 Dresden | www.susanne-gertoberens.de (DE) | www.facebook.com/drazdany.netwww.facebook.com/drazdany.nakupy | www.twitter.com/drazdany

Pro tisk a média | Vánoce v Sasku 2014

Drážďanský vánoční trh Štrýclmarkt na náměstí Altmarkt © Landeshauptstadt Dresden | Sylvio Dittrich

Zde se dozvíte souborné informace mediálně zajímavých termínech vánočních akcí v Drážďanech spolu s odkazy na další zdroje. Máte-li zájem navštívit některý z následujících termínů, dejte nám vědět. Pro zástupce médií zařídíme akreditaci, ale můžeme Vás na akce i doprovodit či pro Vás uspořádat individuální prohlídku města či vánočních trhů zdarma. Pokud máte zájem o zprostředkování volných vstupenek na jakoukoliv akci v Drážďanech či Sasku, dejte nám vědět. Rádi Vám pomůžeme.

Vánoční brožura ke stažení v češtině

Českou verzi německé brožury si můžete stáhnout níže v tomto příspěvku

Česká verze oblíbené drážďanské brožury s vánočními akcemi pro rok 2014 ve formátu PDF je již dostupná ke stažení, tištěná verze se očekává koncem listopadu, tedy včas na slavnostní zahájení 580. Štýclmarktu. Úplný obsah brožury v českém překladu máte k dispozici i v tomto příspěvku.

Luise Fischer novou drážďanskou »štolovou dívkou«

Štolová dívka sezóny 2014/15 Luise Fischer © Schutzverband Dresdner Stollen e. V.

Ve čtvrtek 16.10.2014 byla představena nová »štolová dívka«, kterou se pro sezónu 2014/15 stala Luise Fischer. Luise je již 20. drážďanskou štolovou dívkou a stejně jako jejích devatenáct předchůdkyň bude zastávat funkci velvyslankyně vánočního města Drážďany a místních pekařství a cukrářství, které jsou certifikovanými producenty originální drážďanské štoly. Ta se po celém světě prodává pod evropským chráněným zeměpisným označením »Dresdner Christstollen®«.

Zahájení štolové sezóny | 01.11.2014

Pravá drážďanská štola a štolový nůž © Schutzverband Dresdner Stollen e.V.

V sobotu 01. listopadu 2014 bude v Drážďanech oficiálně zahájena nová sezóna prodeje vánoční štoly. Podrobnosti a obsáhlý text o historii štoly najdete níže.

ADVENT V DRÁŽĎANECH 2014: Vánoční trh »Štrýclmarkt« slaví 580. výročí | slavnostní zahájení 27.11.2014

Vánoční trh Štrýclmarkt (c) Landeshauptstadt Dresden, Sylvio Dittrich

Kdo má rád Vánoce, musí milovat i Drážďany. Rozmanitá dvanáctka drážďanských vánočních trhů nabízí kromě vánoční klasiky i jeden trh středověký, ale vůbec ne ukrutný, zato nad očekávání útulný. Další pak třeba zase zábavu ve stylu »après ski« tedy jako na horské chatě večer po lyžovačce. Vánoční míle vede od hlavního nádraží ulicí Prager Strasse k náměstí Altmarkt. Odtud pak kolem barokního kostela Frauenkirche na Neumarktu, po mostě přes Labe, do neustadtské ulice Hauptstrasse na vánoční trh »Neustädter Advent« v přepychové barokní čtvrti Innere Neustadt.