Mediální zpravodaj – DrážďaNY A OKOLÍ
ÚNOR 2015

fotografie v tiskové kvalitě k níže uvedeným textům si můžete stáhnout jako zazipovaný soubor (cca 3,8 MB) na href="http://de24.cz/pdf/2015-02-03_Drazdansky-zpravodaj-unor.zip. Ještě lepší rozlišení Vám s radostí pošleme mailem. | Příští »Drážďanské café« pro česká média se koná v pátek 13.02.2015 klasicky v kavárně Borowski. Podrobnosti najdete na adrese www.ddin.cz/presse/cafe. Prosíme o předchozí přihlášení. | Máte-li zájem o zprostředkování volných vstupenek na jakoukoliv akci v Drážďanech či Sasku, dejte nám vědět. Rádi Vám pomůžeme.

Susanne Gertoberens a Pavla Kopecká

Susanne Gertoberens • Agentura pro mezinárodní komunikaci • Agentur für internationale Kommunikation • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. • mobil +49 172 2876891 • telefon +49 351 88961071 • St. Petersburger Str. 28/312 | D-01069 Dresden | www.susanne-gertoberens.de (DE) | www.drazdany.info (CZ) | www.facebook.com/drazdany.net | www.facebook.com/drazdany.nakupy | www.twitter.com/drazdany

DRÁŽĎANSKÉ ALBERTINUM: „Dahl a Friedrich. Romantické krajiny“ | výstava Galerie Noví mistři od 06.02.2015

Výstava „Dahl a Friedrich, romantické krajiny“  bude v Drážďanech v roce 2015 tou nejvýznamnější. Caspar David Friedrich: Večer (západ Slunce za drážďanskou katedrálou Hofkirche), kolem 1824, olej na plátně, soukromý majitel © Prudence Cuming Associates, London

Galerie Noví mistři v drážďanském Albertinu zahájí 06. února výstavu „Dahl a Friedrich. Romantické krajiny“, která představí díla dvou významných protagonistů severské krajinomalby období romantismu. Prezentovány jsou jak malby, tak kresby z národních i řady mezinárodních sbírek.

DRÁŽĎANY: Vzpomínkové akce k 70. výročí bombardování Drážďan | 13. února 2015

Lidského řetězu kolem centra Drážďan se každoročně 13. února účastní kolem deseti tisíc lidí

Lidský řetěz, jako výraz odporu proti násilí a xenofobii byl v Drážďanech poprvé zorganizován 13. února 2010. Od té doby se tisícovky obyvatel i návštěvníků města každoročně 13. února schází, aby ruku v ruce vytvořili symbolický řetěz kolem městského centra a zabránili tak neonacistům ve zneužívání tohoto smutného výročí. Odpůrci nacistického pochodu městem se v tento den scházejí i na dalších demonstracích.

PILLNITZ: Kamélie v zámecké zahradě brzy rozkvete! Skleník otevřen od 13.02.2015

Již nyní můžete vidět v pillnitzkém zámeckém parku rašící pupeny jedné z nejstarších kamélií na evropském kontinentu.  © Uwe Meschke, Schlösserland Sachsen

Kamélie v zahradě zámku Pillnitz je díky mírným teplotám posledních týdnů již obsypána nalitými pupeny a brzy vykvete v obří karmínově zářící drahokam. Skleník bude díky tomu veřejnosti přístupný již od 13. února, denně od 10 do 17 hodin. Otevřen zůstane až do poloviny dubna. Obdobím hlavního rozkvětu kamélie je zpravidla březen.

MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ SALÓN: „Jednoduché - dokonalé. Cesta Saska do mezinárodního světa hodinářství“ | 18.02.-14.06.2015

Hodinky ze Saska jsou stále měřítkem pro design a inovaci. Na snímku kapesní hodinky z roku 1807, Johann Heinrich Seyffert, Drážďany © Matematicko-fyzikální salón, Státní umělecké sbírky Drážďany, Foto: Lange Uhren

U příležitosti 200. výročí narození Ferdinanda Adolpha Langeho osvětluje výstava Státních sbírek Drážďany ve spolupráci s firmou Lange Uhren na zhruba 80 vybraných exponátech historii hodinářského umění v Sasku.

VÝSTAVIŠTĚ DRÁŽĎANY: Dva veletrhy o sportu a zdraví »abenteuer outdoor« a »aktiv + vital« | 06.-08.03.2015

Na veletrhu »abenteuer outdoor« na drážďanském výstavišti si návštěvníci mohou vybrané volnočasové aktivity na místě vyzkoušet  © MESSE DRESDEN

Výstaviště Drážďany ukáže pod jednou střechou veletrh sportovních potřeb a volnočasových aktivit »abenteuer outdoor« spolu s veletrhem »aktiv + vital«, který představí novinky a inspiraci pro zdravý a aktivní životní styl. Na oba veletrhy platí stejná vstupenka.