Mediální zpravodaj – Drážďany a okolí
ŘÍJEN

Dobrý den, fotografie v tiskové kvalitě k níže uvedeným textům si můžete stáhnout jako zazipovaný soubor (cca 5 MB) na href="http://de24.cz/pdf/2014-10-14_Drazdansky-zpravodaj-rijen.zip. Ještě lepší rozlišení Vám s radostí pošleme mailem. Máte-li zájem o zprostředkování volných vstupenek na jakoukoliv akci v Drážďanech či Sasku, dejte nám vědět. Rádi Vám pomůžeme. | Na konec tohoto týdne připravujeme letošní první speciální vánoční vydání s přehledem termínů a vánočních trhů v Drážďanech a okolí. | Příští Drážďanské café pro česká média se koná 14.11.2014 klasicky v kavárně Borowski. Podrobnosti najdete na adrese www.ddin.cz/presse/cafe. Prosíme o předchozí přihlášení.

Najdete nás také na drazdany.info a na sociálních sítích Twitter a Facebook.

Těšíme se na shledanou v Drážďanech!

Susanne Gertoberens • Agentura pro mezinárodní komunikaci • Agentur für internationale Kommunikation • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. • mobil +49 172 2876891 • telefon +49 351 88961071 • St. Petersburger Str. 28/312 | D-01069 Dresden | www.susanne-gertoberens.de (DE) | www.facebook.com/drazdany.netwww.facebook.com/drazdany.nakupy | www.twitter.com/drazdany

DRÁŽĎANSKÉ ALBERTINUM: Curvature of Events. Baroko. Romantismus. Video | výstava od 17.10.2014

Výstava »Curvature of Events« v galerii Noví mistři osloví návštěvníky formou videoprojekcí © Abel Tilahun

Galerie Noví mistři (Albertinum) ve spolupráci s Goethe-Institutem v Johannesburgu (JAR) zahájí v pátek 17. října výstavu Curvature of Events. Výstava se formou videoprojekcí soustředí na způsob, jakým renesanční, barokní a romantičtí umělci vnímali své společenské zázemí a jak současní umělci interpretují tuto představu dnes.

DRÁŽĎANY: 16. ročník Drážďanského maratónu | neděle 19.10.2014

Bezprostředně po startu se účastníci vydají na netradiční prohlídku města. © wilhelmi-fotograf.de

V neděli 19.10.2014 se koná již 16. ročník Drážďanského maratónu. Očekáváno je zhruba deset tisíc účastníků. Drážďanský maratón tak sice nepatří mezi ty největší mezi městskými maratóny, ale každopádně představuje jeden z těch nejpozoruhodnějších. Jeho zvláštnost spočívá v tom, že trasa maratónu probíhá kolem všech nejznámějších drážďanských pamětihodností, kolem Zwingeru, Semperovy opery i Rezidenčního zámku.

VÝSTAVIŠTĚ DRÁŽĎANY: Veletrh nabídek ze světa her »Spielraum« | 07.–09.11.2014

Veletrh »Spielraum« pořádaný na drážďanském výstavišti od 07. do 09.11.2014 je interaktivní událostí pro děti i hravé dospělé © MESSE DRESDEN

Od pátku 07. do neděle 11. listopadu 2014 pořádá Výstaviště Drážďany speciální akci pro děti i hravé dospělé. Veletrh »Spielraum« ukáže nejen pestrou paletu novinek z kreativního světa her, ale je koncipován i jako interaktivní událost pro děti i dospělé, kteří si zde mohou hrát i stavět a vybrané hry zde i nakoupit.

DRÁŽĎANY: »UNITY.NIGHT.DRESDEN« čtvrť Altstadt se promění ve velkou party scénu | 08.11.2014

Na již šestnáctém ročníku akce »UNITY.DRESDEN.NIGHT« se bude tančit a slavit až do rána. © www.unity-dresden-night.de

V sobotu 8. listopadu 2014 - v předvečer 25. výročí pádu Berlínské zdi a s tím spojeného znovusjednocení - se spojí neobyčejná místa v drážďanské čtvrti Altstadt do největší německé městské party scény a promění se v mimořádné taneční plochy. Přímo v centru města - kolem Prager Strasse, náměstí Wiener Platz a Altmarkt se uskuteční již po 16cté velkolepá akce, kde se slavit a tančit bude až do rána.