Drážďany, 17.10.2018

o víkendu 3.–4.11.2018 se na drážďanském výstavišti koná veletrh SPIELRAUM, který představí to nejnovější ze světa her a hraček. Očekává se kolem 20 tisíc návštěvníků.

S novinářským průkazem máte samozřejmě vstup zdarma. Chystáte-li se o veletrzích psát či točit reportáž, rádi Vám zprostředkujeme (rodinné) vstupenky. Můžeme Vám domluvit i partnery pro rozhovor. Případně i volné vstupenky pro soutěže ve Vašem médiu. Neváhejte nás kontaktovat (v češtině).

FOTOGRAFIE v rozlišení pro tisk najdete na photos.app.goo.gl. Prosíme, uvádějte u fotek "© MESSE DRESDEN" a jméno fotografa uvedené v detailních informacích u každé fotografie.

Fotografie v rozlišení pro tisk najdete na photos.google.com

Výstaviště Drážďany se těší na Vaši návštěvu!

Z Drážďan zdraví

Susanne Arens

Susanne Arens • Internationales Marketing Dresden | Mezinárodní marketing Drážďany • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. • mobil +49 172 2876891 • telefon +49 351 88961071 • St. Petersburger Str. 28/312 • D-01069 Dresden | www.internationales-marketing-dresden.de (DE) | www.drazdany.info (CZ) | www.facebook.com/drazdany.net | www.facebook.com/drazdany.nakupy | www.twitter.com/drazdany

VÝSTAVIŠTĚ DRÁŽĎANY: Veletrh her a hraček pro celou rodinu »Spielraum« | 3.–4.11.2018

Veletrh »spielraum« nabídne možnost hrát si a stavět © MESSE DRESDEN, Marko Kubitz

O prvním listopadovém víkendu, 3.–4.11.2018, se znovu sejdou nadšenci do her a hraček na veletrhu Spielraum na drážďaském výstavišti MESSE DRESDEN. Přibližně 300 vystavovatelů předvede ve všech obrovských halách výstaviště nové i osvědčené hry. Spielraum je určený pro děti od 4 do 12 let, ale i menší děti se zde skvěle zabaví. Rodiče a prarodiče zase mohou vybírat a rovnou také nakoupit vánoční dárky. Očekává se kolem 20 tisíc návštěvníků.

V hale 4 je připravený velký barevný dětský pokoj, kde se dají vyzkoušet deskové hry, Playmobil, Lego, Herpa 3D-puzzle atd. V herním světě Brio-Spieleland si vyhrají i ti nejmenší a mohou si vyzkoušet s panenkami od Zapf Creation, jaké je to být maminkou nebo tatínkem. Pro děti tu bude velký domeček pro panenky, v němž si bude možné hrát. Kromě hracího areálu s Legem, bude letos na výstavišti obzvláště velká výstavní plocha Playmobilu, takže všichni fanoušci této kreativní stavebnice se mohou těšit na spoustu žhavých novinek. Nově přibude i  hrací plocha společnosti Playmais pro všechny příznivce této "kukuřičné" a na 100% biologicky odbouratelné stavebnice.

Kromě toho se v hale 4 mohou děti vydat po stopách řidiče lokomotivy Jima Knopfa a Lukase v nadživotní velikosti (z příběhu německého spisovatele Michaela Ente »Jim Knoflík, Lukáš a lokomotiva Ema«).

Všechny hráče přiláká digitální herní svět v hale 2. Veškeré hry jsou nenásilné a přátelské k dětem. K objevování jsou zde herní konzole i nově vyvinuté příslušenství. Návštěvníci dostanou možnost vlastnoručně si vyzkoušet dálkové ovládání dronů a kvadrokoptér.

A kdo by měl nedostatek sportu a pohybu v halách 2 a 4, ten se může vydovádět v hale 1, kde je připraven velký akční svět a indoorové hřiště »Tobeland«. Na druhou stranu klidněji bude v hale 3. Zde bude postaven kromě jiného areál »Pfiffikus ForscherArena«, který dokáže vzbudit zájem o přírodovědecké obory i u těch nejmenších.

Na výstavišti jsou také připraveny odpočinkové a přebalovací koutky.

Hlavní informace o veletrhu »Spielraum«

KDY: 3.–4. listopad 2018 | sobota 10–20 h, neděle 10–18 h

KDE: výstaviště Messe Dresden, Messering 6, 01067 Dresden | Veletrh se koná ve všech halách, na výstaviště jsou otevřené dva vchody - Hauptfoyer a Foyer HALLE 1.

DOPRAVA: tramvaj č. 10 zastávka „MesseringMessering, HALLE 1“ (vchod přes Foyer HALLE 1) nebo MESSE DRESDEN (vchod přes Hauptfoyer) | možnost parkování u areálu výstaviště na parkovacích plochách P1, P2 a P7 (parkovací místa pro postižené osoby jsou vyhrazena přímo před hlavním vchodem - Hauptfoyer- a před halou HALLE 1), parkovné 5 €/den (platí se při vjezdu)

PARKOVÁNÍ PRO ZÁJEZDOVÉ AUTOBUSY: parkoviště 2 / 2a Pieschener Allee | celodenní tarif 7 € (POZOR! Při placení je třeba u parkomatu stisknout ŽLUTÉ TLAČÍTKO pro volbu tarifu pro autobusy. K placení potřebujete euro-mince. Parkomat nevrací drobné!

VSTUPNÉ: 10 €/ 7,50 €, děti do tří let zdarma, děti 3-6 let 4 € | rodinná vstupenka pro dva dospělé a dvě děti do 14 let 25 € | rodinná vstupenka single pro jednoho dospělého a dvě děti do 14 let 15 €

www.messe-dresden.de (DE | EN) | www.spielraum-dresden.de (DE | EN) | www.drazdany.info/spielraum (CZ) | www.drezno.info/spielraum (PL)

Mapa: výstaviště MESSE DRESDEN

Rodiče mohou nakoupit dárky na vánoce © MESSE DRESDEN, Daniel Gammert

K vidění budou i nové technologie © MESSE DRESDEN, Daniel Gammert

Děti se zde vyřádí pod dohledem instruktorů © MESSE DRESDEN, Daniel Gammert

Německý text

Bunte Spiele-Welt für die ganze Familie in der MESSE DRESDEN
 | Am ersten Novemberwochenende lädt die spielraum wieder kleine und große Spielbegeisterte ein. Etwa 130 Aussteller präsentieren in allen Messehallen neue und bewährte Spiele. Die spielraum richtet sich an Besucher zwischen 4 und 12 Jahren, aber auch kleinere Kinder können sich hier toll beschäftigen. Ganz nebenbei können Eltern und Großeltern gleich die Weihnachtsgeschenke einkaufen. In Halle 4 wartet ein großes buntes Kinderzimmer zum Ausprobieren von Brettspielen, Playmobil, Lego, Herpa 3D-Puzzlen und weiteren Spielsachen. Im Brio-Spieleland können sich schon die kleinsten als Spieletester zeigen und Puppenmuttis und -vatis im Bereich von Zapf Creation ihre Elternqualitäten unter Beweis stellen. In Halle 4 kann man außerdem im überdimensionalen Lummerland auf den Spuren von Jim Knopf und Lukas, dem Lokomotivführer, wandeln. Die digitale Spielwelt lockt in Halle 2 alle Gamer zu sich. Alle Spiele sind gewaltfrei und kindgerecht. Von Spielekonsolen bis hin zu neu entwickeltem Zubehör gibt es hier einiges zu entdecken. Wer noch nicht genug von der Action in Halle 2 und 4 hat, kann sich in der HALLE 1 im großen Tobeland verausgaben. Ruhiger wird es dagegen in Halle 3. Dort wird unter anderem die Pfiffikusarena aufgebaut, wo auch bei den Kleinen das naturwissenschaftliche Interesse geweckt werden soll. Außerdem sind Still- und Wickeloasen eingerichtet. www.spielraum-dresden.de

ODKAZY

KALENDÁŘ AKCÍ www.drazdany.info/kalendar

ČASTÉ DOTAZY www.drazdany.info/FAQ

NEWSLETTER www.drazdany.info/zpravodaj

TISKOVÉ INFORMACE www.drazdany.info/presse

VYDAVATEL

Susanne Arens • Internationales Marketing Dresden | Mezinárodní marketing Drážďany • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. • mobil +49 172 2876891 • telefon +49 351 88961071 • St. Petersburger Str. 28/312 • D-01069 Dresden | www.internationales-marketing-dresden.de (DE) | www.drazdany.info (CZ) www.facebook.com/drazdany.net | www.facebook.com/drazdany.nakupy | www.twitter.com/drazdany | Zásady ochrany a zpracování osobních údajů www.ddin.de/datenschutzerklaerung

ODHLÁŠENÍ

V případě, že naše zprávy nechcete dostávat, odpovězte prosím na tento e-mail předmětem "NEPOSÍLAT" nebo nám zašlete prázdný mail na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

PŘIHLÁŠENÍ

Zpravodaj si můžete objednat zasláním prázdné zprávy na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Naším cílem je zasílat informace pouze lidem, kteří o ně mají skutečně zájem. Budeme rádi, pokud nás doporučíte svým kolegyním, kolegům či spolupracovníkům, kteří se zabývají turistikou a cestováním a kteří o naše zprávy stojí.