Drážďany, 24.9.2018

zajímá Vás, jak se proměnil kultovní Volkswagen Bus? Studie I.D.BUZZ bude k vidění v manufaktuře od 26. září do 12. října. Vstup na výstavu je zdarma. Elektromobil má 8 míst, dojezd více než 550 km a do prodeje půjde již v roce 2020.

ČESKÉ PROHLÍDKY - Chcete si prohlédnout jak se vyrábí nový e-Golf? Na český svátek 28. září se v 11:15 a 13:15 konají ve Skleněné manufaktuře české prohlídky. Rovněž pak každou sobotu ve 14 hodin. Doporučujeme předchozí rezervaci.

Máte-li zájem o bližší informace, materiály, fotky, zprostředkování kontaktu, partnerů pro rozhovory atd., můžete se na nás obrátit (v češtině).

FOTOGRAFIE v rozlišení pro tisk najdete na https://photos.app.goo.gl/8EpvACnW1NkVqZQq5. Prosíme, uvádějte u fotek "© Volkswagen" a jméno fotografa uvedené v detailních informacích u každé fotografie.

Fotografie v rozlišení pro tisk najdete na photos.google.com

Skleněná manufaktura se těší na Vaši návštěvu!

Z Drážďan zdraví

Susanne Arens

Susanne Arens • Internationales Marketing Dresden | Mezinárodní marketing Drážďany • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. • mobil +49 172 2876891 • telefon +49 351 88961071 • St. Petersburger Str. 28/312 • D-01069 Dresden | www.internationales-marketing-dresden.de (DE) | www.drazdany.info (CZ) | www.facebook.com/drazdany.net | www.facebook.com/drazdany.nakupy | www.twitter.com/drazdany

SKLENĚNÁ MANUFAKTURA DRÁŽĎANY: Nový Volkswagen I.D.BUZZ naživo. Elektromobilita nyní pro všechny. České prohlídky manufaktury. | 26.9.–12.10.2018

Jako CENTER OF FUTURE MOBILITY společnosti Volkswagen chce být Skleněná manufaktura v Drážďanech průkopníkem budoucích elektromobilních řešení a pionýrem nové mobility. Od 26. září do 12. října zde bude vystavena studie I.D. BUZZ. Ukáže, jak bude vypadat v roce 2020 elektricky poháněný nástupce známých autobusů Volkswagen.

E-mobilita hraje ve Skleněné manufaktuře klíčovou roli od začátku roku 2017. Dne 3. dubna 2017 se zde začal vyrábět  e-Golf. Zákazníci a návštěvníci Skleněné manufaktury si mohou naživo prohlédnout výrobu e-Golfu a v interaktivním světě elektromobility a digitalizace se dozvědět více o budoucnosti mobility. K tomu také patří bezplatné zkušební jízdy v elektromobilech po Drážďanech. Pravidelné prohlídky jsou v devíti jazycích, české prohlídky se konají každou sobotu ve 14 hodin.

Elektromobily rodiny I.D.

S modely rodiny I.D. se vyvíjí zcela nová generace automobilů společnosti Volkswagen. Tyto modely byly již od počátku koncipovány jako elektromobily. Využívají optimálně tuto technologii za konkurenceschopnou cenu. Takže by měla být cena srovnatelná s vozy Golf na dieselový pohon. Jasným cílem je "elektromobilita pro všechny". Od roku 2020 se na trh další připravované koncepty. Čtyři z nich už Volkswagen představil veřejnosti, jsou to I.D., I.D. CROZZ, I.D. BUZZ a I.D. VIZZION.

O Skleněné manufaktuře

Skleněná manufaktura byla otevřena v roce 2001. Od dubna 2016 je výkladní skříní e-mobility a digitalizace značky Volkswagen. Od začátku dubna 2017 se zde vyrábí nový e-Golf. Architektura a koncept manufaktury jsou jedinečné: velkoplošná zasklená budova byla pečlivě integrována do panoráma Drážďan. Starají se o to inteligentní nápady, jako jsou nákladní tramvaje CarGo, které dopravují materiál a díly, venkovní osvětlení pomocí sodíkových výbojek a zasazení budovy do areálu podobnému parku.

Po ukončení produkce Phaetonu v březnu 2016, byla provedena rekonstrukce manufaktury za 20 milionů euro a v dubnu 2016 znovuotevření výstavního místa elektromobility a digitalizace. V dnešní době už není manufaktura na luxusní vozy, ale na budoucnost mobility. Kvůli vysoké poptávce se od roku 2018 výroba vrací na dvě směny a generuje 72 e-Golfů za den. V rámci nového startu pracuje nyní ve Skleněné manufaktuře Volkswagen 380 zaměstnanců.

Hlavní informace

OTEVŘENO: pondělí–středa a pátek–sobota 9–19 h, čtvrtek 9–21 h, neděle 10–18 h | (kromě dnů, kdy se konají zvláštní akce) | ukázka I.D. BUZZ pouze od 26.9. do 12.10.2018

ADRESA: Lennéstraße 1, 01069 Dresden | TELEFON: +49 (0)351 420 4411 | GPS: 51.045044,13.756209

VSTUPNÉ: zdarma | prohlídka manufaktury 7 € / 4,50 €, děti do 7 let zdarma

SERVIS: restaurace, bistro, obchod se suvenýry, denně prohlídky v němčině a angličtině | PROHLÍDKY V ČEŠTINĚ: zpravidla o sobotách ve 14 h, délka prohlídky zhruba 75 minut, doporučujeme rezervaci předem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo +49 (0)351 4204411 | DALŠÍ INFORMACE: www.drazdany.info/sklenena-manufaktura (CZ) |  www.glaesernemanufaktur.de (DE) | www.glaesernemanufaktur.de/en/ (EN)

Skleněná manufaktura na mapě

I.D. BUZZ je nástupce kultovního busu Volkswagen © Volkswagen

Německý text: Als Center of Future Mobility der Marke Volkswagen will die Gläserne Manufaktur so Vorreiter und Wegbereiter für Elektromobilität und und Mobilitätslösungen der Zukunft sein. | Die E-Mobilität spielt in der Gläsernen Manufaktur seit Anfang 2017 eine zentrale Rolle. Seit dem 3. April 2017 wird hier der e-Golf gefertigt. Kunden und Besucher der Gläsernen Manufaktur können die Fertigung des e-Golf live erleben und erfahren in einer interaktiven Erlebniswelt für Elektromobilität und Digitalisierung mehr über die Zukunft der Mobilität. Dazu gehören auch kostenlose Probefahrten durch Dresden in Elektro-Fahrzeugen. Der Besuch der Ausstellung ist kostenlos. Führungen werden regelmäßig in neun Sprachen angeboten, auf Tschechisch jeden Samstag um 14 Uhr. | Zu den Elektromobilen der I.D. Familie | Mit den Modellen der ID. Familie entwickelt Volkswagen eine vollkommen neue Fahrzeuggeneration, denn diese Modelle sind von Anfang an als reine E-Autos konzipiert. Sie nutzen die Möglichkeiten dieser Technologie optimal aus und werden auch beim Preis extrem wettbewerbsfähig sein, d.h. sie werden in etwa so viel kosten wie vergleichbare Golf-Dieselfahrzeuge. Erklärtes Ziel: „Elektromobilität für alle“. Mit dem ID., dem ID. CROZZ, dem ID. BUZZ und dem ID. VIZZION hat Volkswagen bereits vier Konzepte vorgestellt, die ab 2020 auf den Markt kommen. | Über die Gläserne Manufaktur | Die Gläserne Manufaktur wurde 2001 eröffnet. Seit April 2016 ist sie das Schaufenster für E-Mobilität und Digitalisierung der Marke Volkswagen. Ab Anfang April 2017 wird hier der neue e-Golf endmontiert. Architektur und Konzept der Manufaktur sind einzigartig: Das großflächig verglaste Bauwerk wurde behutsam in das Dresdner Stadtbild integriert. Dafür sorgen intelligente Ideen wie die Straßenbahn CarGo Tram, die Material und Teile anliefert, die Außenbeleuchtung durch Natriumdampflampen und die Einbettung des Gebäudes in eine parkartige Anlage. | Nachdem im März 2016 die Phaeton-Produktion eingestellt worden war, erfolgte ein 20 Millionen Euro teurer Umbau der Manufaktur und im April 2016 eine Wiedereröffnung als Ausstellungsort zur Elektromobilität und Digitalisierung. Heute steht die Manufaktur nicht mehr für automobilen Luxus, sondern für die Zukunft der Mobilität. Wegen der hohen Nachfrage wird seit 2018 wieder im Zwei-Schicht-Betrieb gefertigt, dabei entstehen 72 e-Golf pro Tag. Im Zuge des neuen Produktionsstarts arbeiten jetzt 380 Volkswagen-Mitarbeiter in der Gläsernen Manufaktur.

ODKAZY

KALENDÁŘ AKCÍ www.drazdany.info/kalendar

ČASTÉ DOTAZY www.drazdany.info/FAQ

NEWSLETTER www.drazdany.info/zpravodaj

TISKOVÉ INFORMACE www.drazdany.info/presse

VYDAVATEL

Susanne Arens • Internationales Marketing Dresden | Mezinárodní marketing Drážďany • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. • mobil +49 172 2876891 • telefon +49 351 88961071 • St. Petersburger Str. 28/312 • D-01069 Dresden | www.internationales-marketing-dresden.de (DE) | www.drazdany.info (CZ) www.facebook.com/drazdany.net | www.facebook.com/drazdany.nakupy | www.twitter.com/drazdany | Zásady ochrany a zpracování osobních údajů www.ddin.de/datenschutzerklaerung

ODHLÁŠENÍ

V případě, že naše zprávy nechcete dostávat, odpovězte prosím na tento e-mail předmětem "NEPOSÍLAT" nebo nám zašlete prázdný mail na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

PŘIHLÁŠENÍ

Zpravodaj si můžete objednat zasláním prázdné zprávy na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Naším cílem je zasílat informace pouze lidem, kteří o ně mají skutečně zájem. Budeme rádi, pokud nás doporučíte svým kolegyním, kolegům či spolupracovníkům, kteří se zabývají turistikou a cestováním a kteří o naše zprávy stojí.